Ваш кошик порожній

Літні рецепти з медом

Як відомо, мед – це продукт, який неможливо нічим замінити, зважаючі на його властивості і якості. Ще багато віків тому він здобув широкого застосування в медицині та кулінарії. З медом готують не тільки кондитерські вироби, а й соуси, салати, м’ясні та рибні страви. Влітку й восени, коли є велике розмаїття свіжих овочів та фруктів, цей продукт стане найкращім помічником у приготуванні смачних, корисних та неймовірно поживних явств. Використивуючи продукцію «Медик Ведмедик» ви зможете урізноманітнити свій раціон та доповнити його новими смаколиками.

Фруктовий салат з горіхами та медом

Яблука – 3 штуки;

Апельсини – 3 штуки;

Медова суміш з волоським горіхом – за смаком.

  1. Знімаємо шкірку з апельсинів. Миємо яблука. Можна використовувати будь-які фрукти, які вам подобаються!
  2. Ріжемо яблука та апельсини на невеликі шматочки. Перекладаємо їх в миску.
  3. І наостанок все це заправляємо медовою сумішшю з волоським горіхом від «Медик Ведмедик». Ось і все, поживний вітамінний салат готовий!

Зелений салат зі спаржею, пармезаном і медомгречаний мед

  • Зелена спаржа – 200 г;
  • Суміш салатного листя – 150 г;
  • Лимон – ½ штуки;
  • Хересний оцет – 1 чайна ложка (можна замінити на винний);
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Гречаний мед – 1 чайна ложка;
  • Сир пармезан – 50 г;
  • Кунжутне масло – 20 мл;
  • Соєвий соус – 20 мл;
  • Каєнський перець – за смаком.

 

  1. Цедру половинки лимона, сік половинки лимона, хересний оцет, щепотку каєнского перцю, оливкову олію і мед – збити вінчиком в однорідну рідину.
  2. Пагони спаржі обсмажити, помішуючи, протягом двох хвилин на суміші кунжутного масла і соєвого соусу.
  3. На тарілку викласти суміш листя зелених салатів, зверху –  спаржу разом з маслом і соєвим соусом. Приправити все це соусом з лимона, хересного оцту і меду, посипати тертим пармезаном і подавати, поки спаржа не охолола, а салатні листя, навпаки, ще не нагрілися.

Салат з бурякового листя, чорниці та тофу з заправкою з меду і соєвого соусу
Салат з бурякового листя, чорниці та тофу з заправкою з меду і соєвого соусу

  • Бурячиння – 200 г;
  • Тофу – 100 г;
  • Молоді кабачки – 1 штука;
  • Чорниця – 100 г;
  • Авокадо – 1 штука;
  • Мед натуральний – 1 столова ложка;
  • Соєвий соус – 3 стол. ложки.
  1. Бурякові листя помити, обсушити серветкою і викласти в миску.
  2. Тофу нарізати невеликими кубиками.
  3. Авокадо почистити, розрізати уздовж навпіл, витягти кісточку і кожну половину порубати упоперек на скибочки товщиною 1,5 - 2 мм.
  4. Кабачок почистити та нарізати максимально тонкими смужками на зразок локшини (або натерти на тертці для овочів по-корейськи).
  5. Додати чорницю і полити сумішшю лісового меду (або інший за смаком) з соєвим соусом.

Гарбуз по-корейськиГарбуз по-корейськи

 

  • Гарбуз - 400 г;
  • Мед - 1 ст. ложка;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Перець гострий - 2-3 штук (або третину звичайного перцю чилі);
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів;
  • Приправа для моркви по-корейськи - 2 чайних ложки;
  • Яблучний оцет - 2 ст. ложки;
  • Сіль - 0,5 чайної ложки

 

  1. Підготуйте згідно зі списком інгредієнти салату. Гарбуз вимийте і зніміть шкірку, видаліть внутрішній край і насіння.
  2. Цибулину очистіть, поріжте тонко півкільцями та обсмажте на олії до м'якості.
  3. Гарбуз натріть на тертці для овочів по-корейськи.
  4. Покладіть в салат смажену цибулю.
  5. Додайте спеції, оцет, мед, сіль, часник, перець гострий. Залийте гарячою олією (від смаження цибулі).
  6. Перемішайте і відправте в холодильник на 2 години. Гарбуз по-корейськи готовий!

Насправді з медом та продуктами бджолівництва можна приготувати безліч страв. Не бійтеся експерементувати з поєднанням різних смаків. Але слід запам’ятати одну важливу річ – при високих температурах мед втрачає свої цілющі властивості!

 

СМАКУЙТЕ КОРИСНЕ!

 

інші Новини та рецепти: