Літні рецепти з медом

Як відомо, мед – це продукт, який неможливо нічим замінити, зважаючі на його властивості і якості. Ще багато віків тому він здобув широкого застосування в медицині та кулінарії. З медом готують не тільки кондитерські вироби, а й соуси, салати, м’ясні та рибні страви. Влітку й восени, коли є велике розмаїття свіжих овочів та фруктів, цей продукт стане найкращім помічником у приготуванні смачних, корисних та неймовірно поживних явств. Використивуючи продукцію «Медик Ведмедик» ви зможете урізноманітнити свій раціон та доповнити його новими смаколиками.
Фруктовий салат з горіхами та медом
Яблука – 3 штуки;
Апельсини – 3 штуки;
Медова суміш з волоським горіхом – за смаком.
- Знімаємо шкірку з апельсинів. Миємо яблука. Можна використовувати будь-які фрукти, які вам подобаються!
- Ріжемо яблука та апельсини на невеликі шматочки. Перекладаємо їх в миску.
- І наостанок все це заправляємо медовою сумішшю з волоським горіхом від «Медик Ведмедик». Ось і все, поживний вітамінний салат готовий!
Зелений салат зі спаржею, пармезаном і медом
- Зелена спаржа – 200 г;
- Суміш салатного листя – 150 г;
- Лимон – ½ штуки;
- Хересний оцет – 1 чайна ложка (можна замінити на винний);
- Оливкова олія – 50 мл;
- Гречаний мед – 1 чайна ложка;
- Сир пармезан – 50 г;
- Кунжутне масло – 20 мл;
- Соєвий соус – 20 мл;
- Каєнський перець – за смаком.
- Цедру половинки лимона, сік половинки лимона, хересний оцет, щепотку каєнского перцю, оливкову олію і мед – збити вінчиком в однорідну рідину.
- Пагони спаржі обсмажити, помішуючи, протягом двох хвилин на суміші кунжутного масла і соєвого соусу.
- На тарілку викласти суміш листя зелених салатів, зверху – спаржу разом з маслом і соєвим соусом. Приправити все це соусом з лимона, хересного оцту і меду, посипати тертим пармезаном і подавати, поки спаржа не охолола, а салатні листя, навпаки, ще не нагрілися.
Салат з бурякового листя, чорниці та тофу з заправкою з меду і соєвого соусу

- Бурячиння – 200 г;
- Тофу – 100 г;
- Молоді кабачки – 1 штука;
- Чорниця – 100 г;
- Авокадо – 1 штука;
- Мед натуральний – 1 столова ложка;
- Соєвий соус – 3 стол. ложки.
- Бурякові листя помити, обсушити серветкою і викласти в миску.
- Тофу нарізати невеликими кубиками.
- Авокадо почистити, розрізати уздовж навпіл, витягти кісточку і кожну половину порубати упоперек на скибочки товщиною 1,5 - 2 мм.
- Кабачок почистити та нарізати максимально тонкими смужками на зразок локшини (або натерти на тертці для овочів по-корейськи).
- Додати чорницю і полити сумішшю лісового меду (або інший за смаком) з соєвим соусом.
Гарбуз по-корейськи
- Гарбуз - 400 г;
- Мед - 1 ст. ложка;
- Цибуля ріпчаста - 1 штука;
- Часник - 2 зубчики;
- Перець гострий - 2-3 штук (або третину звичайного перцю чилі);
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів;
- Приправа для моркви по-корейськи - 2 чайних ложки;
- Яблучний оцет - 2 ст. ложки;
- Сіль - 0,5 чайної ложки
- Підготуйте згідно зі списком інгредієнти салату. Гарбуз вимийте і зніміть шкірку, видаліть внутрішній край і насіння.
- Цибулину очистіть, поріжте тонко півкільцями та обсмажте на олії до м'якості.
- Гарбуз натріть на тертці для овочів по-корейськи.
- Покладіть в салат смажену цибулю.
- Додайте спеції, оцет, мед, сіль, часник, перець гострий. Залийте гарячою олією (від смаження цибулі).
- Перемішайте і відправте в холодильник на 2 години. Гарбуз по-корейськи готовий!
Насправді з медом та продуктами бджолівництва можна приготувати безліч страв. Не бійтеся експерементувати з поєднанням різних смаків. Але слід запам’ятати одну важливу річ – при високих температурах мед втрачає свої цілющі властивості!
СМАКУЙТЕ КОРИСНЕ!