Ваш кошик порожній

Паска від Royal Baking (рецепт)

Борошно - 1 кілограм
Молоко – 1,5 склянки
Яйця – 6 штук
Масло вершкове - 300 грам
Мед Кориця ваніль – 250 грам
Сіль - ¾ чайної ложки
Дріжджі живі – 50 гр
Родзинки – 200 грам
Цукати – 100 грам
Кардамон – 5-6 подрібнених зерен
Ванільний цукор - 4 пакетики


В 1,5 склянці теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо 500 грамів борошна та вимішуємо вручну. Потім накриваємо плівкою і рушником та ставимо опару в тепле місце.

Беремо яйця, відокремлюємо жовтки від білків та збиваємо білки.

В окремому посуді розтираємо жовтки, додаючи ¾ чайної ложки солі, 5-6 подрібнених зерен кардамону або 4 пакетика ванільного цукру і 400 грамів цукрового піску.

Готову опару перекладаємо у велику миску, додаємо розтерті жовтки і добре перемішуємо вручну. Туди ж додаємо 300 грамів розмʼякшеного  вершкового масла, перемішуємо і додаємо збиті в піну білки.

Просіваємо в суміш 500 грамів борошна, добре перемішуємо вручну тісто паски. Після цього накриваємо плівкою і рушником та ставимо в тепле місце.

Коли обʼєм тіста збільшиться удвічі (приблизно 1,5 – 2 години), додаємо в нього 200 грамів промитих і висушених родзинок, 100 г цукатів. Добре перемішуємо.

Заповнюємо форми тістом приблизно на одну третину висоти. Заповнені форми ставимо в тепле місце і накриваємо рушником. Коли тісто підніметься до двох треті висоти, обережно змащуємо верх жовтком і акуратно ставимо форму в духовку.

Випікаємо паски при температурі 180 градусів Цельсія від 30 до 60 хвилин, залежно від розміру. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою. Встромляємо її в паску і одразу ж виймаємо. Якщо паличка залишається сухою, паска готова.

Готові паски покривають глазурʼю, прикрашають різнокольоровими цукерками, горіхами, цукатами, фігурним шоколадом.

Замовити паску можно тут!

інші Новини та рецепти: