Мед соняшниковий, рік збору 2022
Опис:
Ви, напевно, знаєте, що Україна — це найбільший експортер соняшнику у світі. У рік ми виготовляємо 13 626 890 тонн соняшникової продукції. Сюди входить і соняшниковий мед.
Через таку велику кількість соняшника в країні, цей мед має доволі низьку ціну, але несе в собі дуже велику цінність.
Яка консистенція соняшникового меду?
Соняшниковий мед швидко кристалізується, тому має густу консистенцію, з маленькими грудочками.
Який колір?
Свіжий соняшниковий мед світлий, а коли кристалізується, то стає золотисто-жовтим з гірчичним відтінком. При кристалізації на поверхні з’являється білуватий осад, що нагадує пряжене вершкове масло — це скоринка натуральної глюкози.
Як соняшниковий мед пахне?
Аромат меду з соняшників ледь відчутний. Він дуже тонкий та ненав’язливий. Нагадує квіти та літню траву. А після кристалізації, запах стає ще менш вираженим.
Як смакує?
Натуральний соняшниковий мед має легкий солодкий смак та швидко тане у роті. У нього немає специфічного посмаку.
Як і де соняшниковий мед цвіте?
Соняшник — це важливий медонос для України. Нектар з квіток соняшника збирають влітку, в степових областях країни, і в деяких районах лівобережного Лісостепу (Харківська та Полтавська області).
Що в ньому корисного?
Соняшниковий мед — рекордсмен за кількістю глюкози. Вона одразу всмоктується у кров і розноситься по організму. Це допомагає зміцнити стінки та нормалізувати роботу серцевих м’язів. Соняшниковий мед чудово виводить з організму шкідливі речовини та токсини. Також цей мед корисний при атеросклерозі, остеохондрозі, різних невралгіях. Радимо використовувати його як загальнозміцнювальний засіб.
Як соняшниковий мед найкраще смакувати?
Мед з соняшнику розкриває свої гастрономічні якості в поєднанні з різною випічкою. Його прекрасно додавати в печиво, білий хліб, пироги та тістечка. Також непогано виступає як підсолоджувач гарячих напоїв. Чудово смакує у фруктових салатах та в дуеті з йогуртом. Можна поєднувати з яйцями або використовувати разом зі смаженою їжею чи овочами. Ідеально смакує з м’якими сирами: такими як камамбер, брі, моцарела.