Мед з різнотрав'я, рік збору 2022
Опис:
Мед з різнотрав’я бджоли виробляють з нектару усіх трав, які цвітуть поруч з вуликом. Це можуть бути і лісові, і лугові рослини. Наприклад, нектари шипшини, липи, полуниці, суниці, кульбаби та багатьох інших.
Через такий різний склад, мед з різнотрав’я виходить дуже корисним та особливим.
Яка консистенція різнотравного меду?
Складно спрогнозувати, яким саме буде мед з різнотрав’я: іноді він кристалізується швидше, іноді довше. Але зазвичай цей процес займає від 3 до 5 місяців. В кінцевому результаті консистенція різнотравного меду нагадує дуже густу пасту, що схожа на кашу.
Який колір?
Бджоли збирають різнотравний мед з різних рослин, тому певного складу не існує. Колір цього меду може бути як світло-жовтим, так і темно-коричневим. Відтінок залежить від того, в якому регіоні та з яких медоносів здобувався нектар.
Як різнотравний мед пахне?
Аромат меду з різнотрав’я теж може відрізнятися, але він завжди насичений та дуже яскравий.
Як смакує?
Смак меду з різнотрав’я теж залежить від того, до яких рослин літали бджілки. Але усі варіації цього меду об’єднують такі властивості: він завжди ніжний, солодкий та має дуже приємний присмак.
Як і де різнотравний мед цвіте?
Нектар для цього меду збирається в кінці травня та на початку червня. Цвіте мед з різнотрав’я у лугах, степах та лісах. В усіх областях України.
Що в ньому корисного?
Цей мед дуже корисний для організму дорослих і дітей. У складі меду з різнотрав’я є найкращі властивості лугових, лісових, гірських і лікарських рослин. У ньому є безліч корисних компонентів. Це біотин, вітаміни, марганець, кобальт, залізо, кальцій, мідь, цинк. Усі вони легко засвоюються організмом. Тому він ефективний у боротьбі з застудою. Позитивно впливає на серце, печінку, органи дихання та імунітет в цілому.
Як різнотравний мед найкраще смакувати?
За своїми смаковими якостями, цей мед нагадує акацієвий та травневий. Тому чудово поєднується з випічкою, десертами та фруктовими салатами. Добре підходить до м’яса та риби. Ідеально смакує з м’якими сирами: філадельфією, моцарелою, камамбером, адигейським тощо.